ANNONS:

 
Polistidningen nummer 4, med Django på omslaget, delades ut runt 7 september. Nummer 5 kommer cirka 19 oktober. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Ingen ska behöva tystna på grund av rädsla"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Internutredning om polisskott i Södertälje skrivs av

Publicerad 2013-01-17

Aktuellt En vecka efter att en rånare skjutitis ihjäl i Södertälje meddelade åklagaren att det inte blir något åtal mot den polis som avlossade skotten. Nu står det också klart att det inte blir några arbetsrättsliga konsekvenser för polismannen.

Rånare sköts ihjäl

Den 4 januari rånades en guldsmedsbutik i Södertälje. En av rånarna riktade vad som såg ut att vara ett automatvapen mot polisen, som sköt honom i huvudet. Han avled senare av skadorna. Vapnet som rånaren hade visade sig vara en attrapp.

– Vi har beslutat att skriva av ärendet. Det finns ingen anledning att göra något mer arbetsrättsligt eftersom gällande riktlinjer och förordningar har följts, säger Tomas Rönnberg som är jurist på enheten för interna utredningar vid Stockholmspolisen.

Beslutet innebär att Pan, Personalansvarsnämnden, inte kommer att ta upp frågan om att ge polisen någon disciplinpåföljd i form av varning eller löneavdrag.