ANNONS:

 
 
 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nr 2/2019 kommer runt 12 april. Nummer 3 når brevlådorna 14 juni.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Internutredning om polisskott i Södertälje skrivs av

Publicerad 2013-01-17

Aktuellt En vecka efter att en rånare skjutitis ihjäl i Södertälje meddelade åklagaren att det inte blir något åtal mot den polis som avlossade skotten. Nu står det också klart att det inte blir några arbetsrättsliga konsekvenser för polismannen.

Rånare sköts ihjäl

Den 4 januari rånades en guldsmedsbutik i Södertälje. En av rånarna riktade vad som såg ut att vara ett automatvapen mot polisen, som sköt honom i huvudet. Han avled senare av skadorna. Vapnet som rånaren hade visade sig vara en attrapp.

– Vi har beslutat att skriva av ärendet. Det finns ingen anledning att göra något mer arbetsrättsligt eftersom gällande riktlinjer och förordningar har följts, säger Tomas Rönnberg som är jurist på enheten för interna utredningar vid Stockholmspolisen.

Beslutet innebär att Pan, Personalansvarsnämnden, inte kommer att ta upp frågan om att ge polisen någon disciplinpåföljd i form av varning eller löneavdrag.