ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Störst skadestånd till Polisförbundets medlemmar

Publicerad 2013-01-28

Aktuellt 18 miljoner kronor. Så mycket fick Polisförbundets medlemmar ut i skadestånd och ersättningar för arbetsskador under förra året. Räknat per medlem är det högst av alla fackförbund.

Dan Holke är chefsjurist på LO-TCO Rättsskydd, som 2012  drev 44 rättsprocesser i domstol för förbundets räkning.

 1. Hur ser du på resultatet?
– Polisförbundet är bra på att anmäla arbetsskador och att driva sina ärenden, att ta strid för sina medlemmar. Poliser är inte så högavlönade att det i sig ger bra resultat, annars är det så att hög lön ofta ger hög ersättning. Polisförbundet hjälper verkligen medlemmarna på detta område. Det är god medlemsvård!

2. Hur märks det konkret?
– Medlemmarna fick nästan 18 miljoner kronor i skadestånd och ersättningar, jämfört med 8 miljoner kronor föregående år. Räknat per medlem kunde förbundet med hjälp av våra jurister ta ut det högsta beloppet av samtliga fackförbund i Sverige: 890 kronor. TCO-snittet är 47,5 kronor per medlem.

3. Vad är det för slags ersättning?
– Den utgörs huvudsakligen av livräntor enligt försäkringsrätten och arbetsrättsliga skadestånd som tilldömts medlemmarna i domstol. Ytterligare 56 ärenden handläggs i år. Juridiken hårdnar alltmer i våra processer och poliser är en utsatt grupp. Därför är det bra att fackliga jurister anlitas i den omfattning som krävs. Ärendena kräver så mycket kunskap att de är omöjliga för ”vanliga” medlemmar att driva.

Bill Erlandsson