ANNONS;

ANNONS:

 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Nu får Örebropolisen åter undersöka brandplatser

Publicerad 2013-02-08

Aktuellt Nu får två kriminaltekniker vid Örebropolisen genomföra brandplatsundersökningar igen. De har fått ny, personlig skyddsutrustning och utbildning i riskerna på brandplatser. Därmed är skyddsstoppet och Arbetsmiljöverkets förbud upphävt.

– Vi har en arbetsgrupp som nu fortsätter sitt arbete med att finjustera riktlinjerna, berättar biträdande huvudskyddsombudet Andreas Johansson för Polistidningen.

Det var för drygt tio dagar sedan som Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion hos Polisen i Örebro och utfärdade ett förbud mot brandplatsundersökningar. Det hade då rått skyddsstopp sedan i början av december och ett arbete med att förbättra säkerheten för kriminalteknikerna var i gång.

Trycket på polismyndigheten ökade när en pizzeria i centrala Örebro exploderade och det stod klart för allmänhet och politiker att det inte gick att genomföra en kriminalteknisk undersökning. Det var i det läget man vände sig till Arbetsmiljöverket. Verket gick på samma linje som skyddsombuden och menade att riskerna för teknikernas hälsa var för stora för att de skulle få genomföra brandplatsundersökningar innan man hade förbättrat bland annat utbildning och utrustning. Vilket man nu alltså har gjort och därmed kan stoppet upphävas.

– Den 26 februari ska vi träffa Arbetsmiljöverket igen för en genomgång av vad vi har gjort, säger Andreas Johansson.