ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Nu får Örebropolisen åter undersöka brandplatser

Publicerad 2013-02-08

Aktuellt Nu får två kriminaltekniker vid Örebropolisen genomföra brandplatsundersökningar igen. De har fått ny, personlig skyddsutrustning och utbildning i riskerna på brandplatser. Därmed är skyddsstoppet och Arbetsmiljöverkets förbud upphävt.

– Vi har en arbetsgrupp som nu fortsätter sitt arbete med att finjustera riktlinjerna, berättar biträdande huvudskyddsombudet Andreas Johansson för Polistidningen.

Det var för drygt tio dagar sedan som Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion hos Polisen i Örebro och utfärdade ett förbud mot brandplatsundersökningar. Det hade då rått skyddsstopp sedan i början av december och ett arbete med att förbättra säkerheten för kriminalteknikerna var i gång.

Trycket på polismyndigheten ökade när en pizzeria i centrala Örebro exploderade och det stod klart för allmänhet och politiker att det inte gick att genomföra en kriminalteknisk undersökning. Det var i det läget man vände sig till Arbetsmiljöverket. Verket gick på samma linje som skyddsombuden och menade att riskerna för teknikernas hälsa var för stora för att de skulle få genomföra brandplatsundersökningar innan man hade förbättrat bland annat utbildning och utrustning. Vilket man nu alltså har gjort och därmed kan stoppet upphävas.

– Den 26 februari ska vi träffa Arbetsmiljöverket igen för en genomgång av vad vi har gjort, säger Andreas Johansson.