ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

JK vill ha svar från rikspolischefen om repressalier

Publicerad 2013-02-04

Aktuellt Justitiekanslern, JK , har skrivit till rikspolischef Bengt Svenson för att få svar på ett antal frågor efter att en polis i Örebro gjort en anmälan om att han blivit utsatt för repressalier.

Polismannen anser att han har blivit utsatt för repressalier för att han har riktat kritik mot myndigheten i medierna. JK vill nu bland annat veta hur rikspolischefen ser på det bemötande som polisen fick av sin chef när han informerade henne om att han skulle medverka i ett tv-program. Man vill också veta vad Bengt Svenson tycker om att ett brevsvar som skickades från RPS till polismannen, även skickades som kopia till polismyndigheten i Örebro, det vill säga till hans chefer.

JK skriver också att det som polismannen uppger sig ha blivit utsatt för, samt tidigare anmälningar från poliser och uppgifter som kommit fram i medierna under hösten ”ger anledning att närmare granska hur man inom polisen allmänt ser på de anställdas yttrandefrihet, de anställdas lojalitetsplikt samt förbudet mot repressalier gentemot dem som framför också kritiska åsikter om polisens verksamhet”.

Rikspolischefens yttrande måste komma in till JK senast den 15 mars.