ANNONS:

 
Polistidningen nummer 4, med Django på omslaget, delades ut runt 7 september. Nummer 5 kommer cirka 19 oktober. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Ingen ska behöva tystna på grund av rädsla"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Skyddsstopp i Dalarna hävt

Publicerad 2013-02-04

Aktuellt Nu är det tillåtet för Dalapolisens kriminaltekniker att göra brandplatsundersökningar igen. Skyddsstoppet, som infördes i slutet av oktober, är upphävt.

Skyddsombuden och arbetsgivaren är nu eniga om att man nu uppfyller villkoren som Arbetsmiljöverket satt upp för att tillåta brandplatsundersökningar igen. Det skriver polismyndigheten i Dalarna på sin hemsida.

Sedan i höstas har en projektgrupp arbetat fram nya rutiner, krav på utrustning och utbildning för personalen som ska genomföra brandplatsundersökningarna. Man har också bland annat infört nya rutiner för riskbedömningar och sanering av utrustning.

Man planerar också att dela med sig av resultat och det arbete som har gjorts i Dalarna. På polisen. se skriver man: ”Den samlade dokumentationen av projektgruppens arbete ska tillställas Rikspolisstyrelsen för att möjliggöra användbarhet som underlag på nationell nivå.”