ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Skyddsstopp i Dalarna hävt

Publicerad 2013-02-04

Aktuellt Nu är det tillåtet för Dalapolisens kriminaltekniker att göra brandplatsundersökningar igen. Skyddsstoppet, som infördes i slutet av oktober, är upphävt.

Skyddsombuden och arbetsgivaren är nu eniga om att man nu uppfyller villkoren som Arbetsmiljöverket satt upp för att tillåta brandplatsundersökningar igen. Det skriver polismyndigheten i Dalarna på sin hemsida.

Sedan i höstas har en projektgrupp arbetat fram nya rutiner, krav på utrustning och utbildning för personalen som ska genomföra brandplatsundersökningarna. Man har också bland annat infört nya rutiner för riskbedömningar och sanering av utrustning.

Man planerar också att dela med sig av resultat och det arbete som har gjorts i Dalarna. På polisen. se skriver man: ”Den samlade dokumentationen av projektgruppens arbete ska tillställas Rikspolisstyrelsen för att möjliggöra användbarhet som underlag på nationell nivå.”