ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

En reva i förtroendet?

Publicerad 2013-03-27

Redaktörens rader Ibland vet man inte riktigt var man ska börja. Det känns som att allt redan är sagt, tyckt och skrivet. Lite så är det med debatten om polisens sätt att leta efter personer som ska utvisas. När jag skriver det här har den pågått i veckor och författaren Jonas Hassen Khemiris brev i DN till justitieministern har lästs över 200 000 gånger – på ett dygn.

”För vad skulle vi ha för samhälle om polisens arbetsmetoder – och konsekvenserna av dem – inte fick granskas?”

Jag tycker att det är viktigt att det här diskuteras. För vad skulle vi ha för samhälle om polisens arbetsmetoder – och konsekvenserna av dem – inte fick granskas?

Polisförbundets ordförande Lena Nitz gjorde ett läsvärt inlägg i debatten som finns att läsa på dagensarena.se. Eller kolla in sammanfattningen på Förbundsaktuellt. Och på våra Aktuelltsidor kan du läsa om en polischef i Malmö som anser att statistiken är missvisande.

Granskning är bra, tycker jag. Nu har även Polistidningen granskats vetenskapligt av polisen och forskaren Johanna Westman på Linnéuniversitetet i Växjö. Hon har i Den goda polisen tittat på hur vi har skildrat poliskulturen, kvinnliga poliser och utbildningen från 1970 och framåt. Hon konstaterar bland annat att det nästan enbart förekommer manliga debattörer i vår tidning. Jag vill därför särskilt uppmana alla kvinnor att också skriva debattinlägg och mejla till mig!