ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Tyst minut för Stockholmspolis som körde genom isen

Publicerad 2013-03-12

Aktuellt Klockan tio på tisdagmorgonen stannade poliserna i Stockholm upp och höll en tyst minut för sin kollega som omkom efter en olycka under arbetspasset igår. På Klara närpolisstation i City samlades ett tjugotal poliser i fikarummet.

– Vi samlas för att minnas vår kollega. Våra tankar går främst till hans familj, inledde närpolischefen Anders Lindberg den tysta minuten.

Den omkomne polismannen arbetade vid Söderortspolisen och deltog i kommenderingen som pågår med anledning av statsbesöket från Turkiet. Av hittills okänd anledning körde han med sin fyrhjuling över kajkanten vid Norr Mälarstrand och hamnade under isen. En av mannens kollegor lyckades få upp honom ur vattnet och med hjälp av några skridskoåkare gjordes hjärt- och lungräddning. Hans liv gick dock inte att rädda, utan han avled senare på Karolinska sjukhuset.

– Flera av poliserna här är direkt berörda, trots att han inte arbetade just här. Men vi hade flera patruller på plats och många härifrån är med i samma kommendering. Så det har varit många på debriefing, säger närpolischef Anders Lindberg till Polistidningen.

På eftermiddagen höll Polisförbundets styrelse och anställda en tyst minut och tände ett ljus för den polis som förolyckades igår, men också för att hedra andra poliser som avlidit under året.

Stockholmspolisen har nu stoppat användningen av fyrhjulingar tills dess att orsakerna till olyckan är utredda.