ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 
 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 

Arkiv

Alla polislöner ännu inte klara

Publicerad 2013-04-02

Aktuellt Polislönerna i Jönköping, Örebro, Värmland och Västernorrland är ännu inte klara. Där har man nu fått hjälp från Polisförbundet centralt och RPS för att komma överens.

Enligt det nuvarande avtalet förhandlas de enskilda polislönerna fram ute i varje polismyndighet. Slutdatumet var satt till den 31 mars. På de flesta håll klarade man att hålla denna deadline, men i fyra myndigheter lyckades fack och arbetsgivare inte komma överens i tid. Därför fick Jönköping, Örebro, Värmland och Västernorrland så kallat ”lokalt stöd” från Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen – det vill säga hjälp att nå en lösning.

Nu har parterna ytterligare några veckor på sig, senast den 23 april ska lönerna vara klara.

I storstadsmyndigheterna Stockholm, Västra Götaland och Skåne har fack och arbetsgivare kommit överens i tid, men har ännu inte hunnit klart med alla individers löner. Även där har man fått förlängd tidsfrist till den 23 april.