ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Aspirantplaceringarna klara

Publicerad 2013-05-30

Aktuellt 85 procent av de blivande polisaspiranterna fick sina förstahandsval tillgodosedda vid placeringen, en minskning mot tidigare.

Då Rikspolisstyrelsen (RPS) för tredje gången ansvarade för placeringen av aspiranter fick 85 procent av 388 sökande sitt förstahansval tillgodosett. Tidigare har 90 procent av de studerande placerats utifrån sitt förstahandsval.

– Försämringen beror på att antalet platser i populära Västra Götaland har minskat från 60 till runt 20. Dessutom hade många Halland som andraval och där finns det inte så många platser, säger Rafael Kiersz, HR-strateg på RPS.

De studerande får rangordna sina önskemål från 1 till 4. 31 stycken (8 procent) placerades enligt sitt andrahandsval. 6 studerande (knappt 2 procent) placerades enligt tredjehandsvalet och lika många enligt sitt fjärdehandsval. 16 studerande (4 procent) fick inget av sina val tillgodosedda och placerades vid myndigheter som hade platser kvar.