ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Föredrag om fördomar väckte funderingar

Publicerad 2013-08-12

Aktuellt Under fyra sommardagar deltog Anders Hedlund i Polisförbundets utbildning i samband med Stockholm Pride. Föredrag i Kulturhuset varvades då med mingel och arbete i Polisens tält i årets Pride Park – Östermalms idrottsplats.

– En forskare höll ett intressant föredrag om kulturen inom räddningstjänsten. Jag förstår att det kan vara svårt att komma ut som homosexuell i den miljön. Det säger kanske också en del om hur vi har det inom Polisen. Det finns nog vissa likheter, även om jargongen inom polisen inte är riktigt sådan längre.

Hur öppen kan man vara hos Blekingepolisen tror du?
– Det finns ingen öppet homosexuell kille. Vi är inte så många så det är svårt att säga om det beror på att ingen är homosexuell eller om ingen vill vara öppen med det. Jag har funderat på det. Jag hoppas kunna bidra till att det känns okej att komma ut.

Anders Hedlund

Ålder: 32 år

Fackligt uppdrag: Nybliven styrelseledamot i förbundsområde Blekinge. Ansvarig för jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

Arbete: Trafikpolis i Karlskrona.

Förbundsområde Blekinge

Antal medlemmar: 257 aktiva.

Antal förtroendevalda: 10 i styrelsen.

Ordförande: Jonas Nimborn

Vad innebar jobbet i Prideparken?
– Vi stod och informerade om hur polisen jobbar mot hatbrott. Vi pratade med folk om deras upplevelser, ställde frågor om hur de blivit bemötta, vad de hade för fördomar om polisen och om de råkat ut för något.

– Många tyckte att de fått bra hjälp … Men en man berättade att hans syster varit ihop med en polis som var negativt inställd till hans homosexualitet och gav uttryck för det vid släktmiddagar och liknande.

Vad fick du med dig från utbildningen?
– En inblick i vad HBTQ-personer tvingas stå ut med. Men det starkaste intrycket var ändå glädjen, stämningen i paraden. Det dök upp några motdemonstranter, men vi som gick där hann knappt märka av dem, för poliserna som var i tjänst ingrep så snabbt.