ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Det gäller att tänka på funktioner”

Publicerad 2013-09-17

Aktuellt 2014 påbörjar regionpolischeferna sitt arbete. Nu bildar Polisförbundet nya styrelser för att de nya cheferna ska ha någon att förhandla med. 

Polisförbundet i Uppsala, Västmanland och Gävleborg har sedan i maj träffats regelbundet för att bilda en så kallad interimistisk regionförbundsstyrelse.

– Vi brukar oftast vara tre från varje förbundsområde: ordföranden, huvudskyddsombudet och minst en till, säger Anna Ramsten, som är ordförande för Polisförbundet Uppsala.

Det finns många konkreta frågor interimsstyrelsen behöver enas kring.
– Vi diskuterar bland annat hur vi ska göra med ekonomi, medlemsavgift och försäkringar. Men jag tror att vi kommer att vara ganska överens.

Utbytet förbundsområdena emellan har varit tätt redan tidigare, berättar Anna Ramsten. Man har några ledstjärnor i arbetet.
– Det är viktigt att vara nära arbetsgivaren, men det är ännu viktigare att vara nära medlemmarna. Arbetsplatsombuden kommer att bli ännu viktigare än i dag. Dessutom gäller det att tänka på funktioner och inte personer. Vi vet ju inte vilka som blir framröstade att jobba fackligt framöver.