Lenas ledare

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

Arkiv

 
Polistidningen nr 1 delades ut runt 9 februari. Nästa nummer når brevlådorna 13 april. Komplett ugivningsplan finns här.

Ingen förundersökning efter olycka med fyrhjuling

Publicerad 2013-09-02

Aktuellt Det blir ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott efter fallet då en polis avled efter att ha fallit genom isen med en fyrhjuling. Enligt åklagaren går det inte att fastslå att polismyndigheten är ansvarig för dödsolyckan.

Det var i mars som polisen av misstag backade över en kajkant med en fyrhjuling. En anmälan om arbetsmiljöbrott upprättades och en utredning inleddes. Arbetsmiljöverket fastslog att det fanns ett direkt samband mellan dödsfallet och att polismyndigheten inte utbildat den förolyckade tillräckligt.

Åklagaren går dock på motsatt linje och skriver i ett beslut om åtalsprövning att det inte finns något sådant samband.