ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Nytt arbetstidsavtal undertecknat

Publicerad 2013-10-15

Aktuellt Viss utökad tidskompensation, höjt beredskapstillägg och höjt jourtillägg hör till nyheterna när Rikspolisstyrelsen och Polisförbundet till sist lyckats sy ihop ett nytt arbetstids- och semesteravtal. (Uppdaterat 2013-10-23)

Trogna Polistidningsläsare vet att Polisförbundet kämpat länge, först för att få RPS till förhandlingsbordet och sedan för att nå en uppgörelse.

I maj torgfördes första delarna i en överenskommelse med RPS, med bland annat minst 37 minuter kortare arbetstid per vecka för treskiftare.

Men fortsättningen och införandet har låtit vänta på sig.

ASA/Polis är namnet på det nya avtalet, som undertecknades i mitten av oktober. Vad innebär det då, utöver vad som blev känt i maj? Frågan går till Polisförbundets förhandlingschef Björn Kellerth.

Björn Kellert. Foto: Mikkel Örstedholm

Björn Kellerth. Foto: Mikkel Örstedholm

–Bland annat utökad tidskompensation för vissa inom 24-7-verksamheten. Att det under vissa förutsättningar går att förlägga pass som är 8-10 timmar långa. Något vi jobbat för, som vi nu fått igenom, är ju också betald säkerhetsbefrielse, även om den i grunden bygger på att man från början planerat passen med minst elva timmars mellanrum.

Är du nöjd?
– Jag kan säga att jag är nöjd, vi har ju fått gehör för fyra av våra yrkanden. Men det gäller ju också att avtalet tillämpas på ett bra sätt. För det vi vill är ju att medlemmarna, framförallt i treskiftesverksamheten, ska känna av att det blivit en förbättring. Vi har länge efterfrågat en partsgemensam utbildning om tillämpningen, nu är tanken att vi ska genomföra en sådan under första kvartalet 2014. Vi kommer också att göra en utvärdering efter två års drift av det här nya avtalet.

Tanken är att avtalet ska träda i kraft 1 april nästa år, i alla fall i arbetstidsdelen. Det hänger delvis på tekniken. Senast 1 juli ska det i alla fall vara klart.

Läs mer om detaljerna på polisforbundet.se