ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Nu är sju chefer utvalda

Publicerad 2013-12-16

Aktuellt (Uppdaterad 18 december.) Carin Götblad och Ulrika Herbst hör till de sju som anställningsnämnden för den nya Polismyndigheten valt ut. Här är hela listan över de som nu också tackat ja till fyraåriga förordnaden som regionpolischefer:

region_karta

Klas Johansson – Polisregion Nord, som omfattar Västernorrlands län, Jämtlands län, Västerbottens län och Norrbottens län. Huvudort är Umeå. Klas Johansson är i dagsläget länspolismästare i Skåne.

Carin Götblad – Polisregion Mitt, som omfattar Uppsala län, Västmanlands län och Gävleborgs län. Huvudort är Uppsala.

Dan Persson – Polisregion Bergslagen, som omfattar Värmlands län, Örebro län och Dalarnas län. Huvudort är Örebro. Dan Persson är redan i dag länspolismästare i Värmland och Örebro.

Mats Löfving kommer även fortsättningsvis att basa över  Stockholms län och Gotlands län, som bildar Polisregion Stockholm. Huvudort är Stockholm.

Ulrika Herbst Polisregion Öst, som omfattar Södermanlands län, Östergötlands län och Jönköpings län. Huvudort är Linköping. Ulrika Herbst är i dag länspolismästare i Östergötland. Tidigare har hon bland annat varit chef för RPS polisavdelning.

Klas Friberg – Polisregion Väst, som omfattar Hallands län och Västra Götalands län. Huvudort är Göteborg. Klas Friberg är  idag länspolismästare i Västra Götaland.

Annika Stenberg – Polisregion Syd, som omfattar Kronobergs län, Kalmar län, Blekinge län och Skåne län. Huvudort är Malmö. Annika Stenberg är idag regionskattechef Stockholmsregionen.

Regionpolischeferna kommer att vara en del av den nationella ledningsgruppen för Polismyndigheten från 1 januari 2015  och fyra år framåt.

Under 2014 ska de förbereda övergången till den nya myndigheten tillsammans med den särskilde utredaren Thomas Rolén och hans genomförandekommitté. De fem som i dag är länspolismästare kommer samtidigt att fullgöra dessa uppdrag tills den nya Polismyndigheten träder i kraft.