ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Foto: Johan Svanestrand

Foto: Johan Svanestrand

Tre frågor till Patrik Thunholm …

Publicerad 2014-02-27

Aktuellt … ny särskild rådgivare för polisutbildningen på Södertörn.

1. Vad ska du göra?
– Jag ska bistå ledningen på Södertörns högskola och deras akademiska ledare för polisutbildningen med råd kring uppbyggnaden av utbildningen. Till en början under sex månader. Tanken är att tjänsten sen utlyses, och att den som får den kan delta i undervisningen på utbildningen när den har startat.

2. Vad blir din största utmaning?
– I första skedet att finna den röda tråden i det som blir en ny utbildning i och med att aspiranten flyttar in i utbildningen i höst, och att integrera teori och praktik. Vi kommer besöka de olika lärosätena i mars och samverka med utbildningsledarna där. De kommer ju genomgå förändringen ett halvår innan vi gör det, Södertörn får elever först 2015.

3. Har du haft liknande uppdrag tidigare?
– När jag var anställd som lärare på Sörentorp var jag med om att bygga upp enskilda kurser inom ramen för polisrogrammet där. Man får börja i det stora och lyfta blicken för att få ett helhetsperspektiv, och sen gå in i detaljer. Samtidigt måste man ha vissa detaljer i bakhuvudet redan från början, som måste fungera. Det blir en stor utmaning.

Fotnot. Patrik Thunholm lämnar sin tjänst som studerandeombudsman på Polisförbundet i mars.