ANNONS:

ANNONS:

 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice. medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Fullständig utgivningsplan finns här.

 
 

 
 

Arkiv

”Det kommer att ta år innan allt det nya har satt sig”

Publicerad 2014-03-21

Aktuellt Martin Ulvenhag har utsetts till ordförande för Polisförbundets medlemmar i de tre län som vid årsskiftet ska bli Polisregion Öst.

Förbundsregion Öst

Polisförbundet Östergötland, Södermanland och Jönköping valde vid sina respektive årsmöten fem ledamöter var till en så kallad interimistisk förbundsregionsstyrelse. Denna styrelse höll den 19 mars ett första konstituerande möte.

Martin_Ulvenhag_SodermanlandVid det mötet utsågs Martin Ulvenhag, Polisförbundet Södermanland, till ordförande. Huvudskyddsombud är Måns Borgny, Polisförbundet Östergötland.

*tillfällig

De tre förbundsområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping har samarbetat inför omorganisationen ända sedan augusti förra året. Deras nyvalda gemensamma 15-mannastyrelse kommer att träffas en gång i månaden, berättar Martin Ulvenhag.

–Vi har valt att vara många i styrelsen för att kunna fördela arbetsbördan. Det är oerhört mycket att sätta sig in i. Det kommer hela tiden nya rapporter att läsa och det gäller att skapa sig en så bra bild som möjligt av läget.

Till frågorna i pipeline hör den kommande geografiska indelningen inom polisregionen, ett uppdrag som regionpolischefen Ulrika Herbst ska redovisa till Polissamordningen den 14 december.
–Många tror att allt ska vara klart första januari 2015. Vi blir en myndighet då, men allt kommer inte hända då. Det kommer att ta år innan allt det nya har satt sig, säger Martin Ulvenhag.

Han har inte märkt av någon större oro bland medlemmarna inför vad som komma skall.
– Men jag tror att vi kommer att ha många oroliga medlemmar att hantera i höst.