ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Regeringen vill
renodla polisarbetet

Publicerad 2014-04-28

Aktuellt Regeringen anser att rättsväsendet behöver bli mer effektivt. För att nå dit ska man nu bland annat utreda om det finns arbetsuppgifter som i dag utförs av poliser som borde utföras av någon annan.

Utredaren ska särskilt titta på om polisen kan avlastas i uppgifter som har att göra med hanteringen av djur. Utredningen i sin helhet ska vara klar 31 oktober 2015.

Lena Nitz. Foto: Johan Svanestrand.

Lena Nitz.
Foto: Johan Svanestrand.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz är positiv till ett mer renodlat polisarbete. Men tidsperspektivet är hon skeptisk till.
– Jag vill också se att vi går från ord till handling. Vi har från Polisförbundets sida hört talas om detta tidigare men ytterst lite har hänt. Att ge poliserna bättre förutsättningar att utföra sitt arbete finns det ett väldigt trängande behov av, säger hon.

Redan 2012
föreslog rikspolischef Bengt Svenson att polisen skulle avlastas på en rad områden av vilka djurhanteringen var ett. Läs mer om detta här.

Fotnot: I en tidigare version av den här texten stod att utredningen ska vara klar 2 maj 2016. Detta gäller i stället en utredning avseende en effektivare rättskedja. Vi ber om ursäkt för detta.

Läs hela regeringens kommittédirektiv