ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Aspiranter saknar skyddsväst

Publicerad 2014-06-11

Aktuellt Aspiranterna får inga egna skyddsvästar och laserskyddsglasögon. Nu hotar skyddsstopp om arbetsgivaren inte löser situationen i Söderort i Stockholm.

De nya aspiranterna som började i måndags har inte fått egna skyddsvästar och skyddsglasögon mot laser. Orsaken är att turerna kring upphandlingsavtalet har dragit ut på tiden, som Polistidningen tidigare har berättat om.

– Våra aspiranter kommer ut i verksamheten i augusti. Vis av erfarenhet misstänker jag att västarna inte kommer att vara klara då. Därför har jag krävt av arbetsgivaren att det ska ordnas med låneskydd i god tid, säger Maria Jensen, huvudskyddsombud i Söderort.

Hon har inte fått något svar ännu och konstaterar att om inte västarna är på plats i tid kommer hon att verka för ett skyddsstopp.

– Det är det enda jag kan göra. Tidigare har arbetsgivaren hävdat att skyddsvästar inte är nödvändiga i alla lägen, att man kan lösa det med annat arbetssätt. Men i min värld är västar ett absolut krav, säger hon.

Magnus Wass, RPS, berättar att västarna snart kommer att vara tillgängliga. Samtidigt betonar han att beställaren måste vara ute i god tid.

– Det går inte att beställa två veckor innan aspiranterna kommer. Tre eller rentav sex månader är bättre.