ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Löneförhandlingarna:
Nu blev det stupstocken

Publicerad 2014-06-11

Aktuellt Nej, nej och åter nej. Så blev svaret från Polisförbundet på den opartiske ordförandens slutbud i förhandlingarna om polisernas löner. 

Och eftersom det var ett slutbud är det nu den så kallade stupstocken som gäller. I alla fall för revisionstillfälle ett – som ska gälla från 1 oktober 2013. 2,0 procent kommer nu att fördelas som individuella löneökningar.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz är besviken.
– Budet låg inte i närheten av den lösning som Arbetsgivarverket stoppade. Poliserna är värda mer, säger hon i ett pressmeddelande.

Polisförbundet skriver att man genom att säga nej till slutbudet fortfarande har möjlighet att hitta bättre lösningar för de två revisionstidpunkter som återstår.
– Vi förutsätter att den nya Polismyndigheten, till skillnad mot Rikspolisstyrelsen, kommer få mandat att värdera upp polisyrket, säger Lena Nitz.

Rikspolisstyrelsen sade ja till den opartiske ordförandens bud.
– Jag tycker att poliser förtjänar så hög lön som möjligt. Medlarbudet innebar direkt högre löner för de nya poliserna, löneökningar även för äldre poliser och mer pengar att fördela i den nya polismyndigheten. Det borde ha varit en acceptabel väg för båda parter. Den lösning som nu efter långa förhandlingar blir, är tyvärr inte bra för de nya poliserna, säger rikspolischefen Bengt Svenson enligt Polisen.se.

Läs mer på Polisforbundet.se