ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Nytt omställningsavtal
på statliga området

Publicerad 2014-08-20

Aktuellt I slutet av juni tecknades ett nytt omställningsavtal för statligt anställda.

Villkoren för fast anställda som blir uppsagda på grund av arbetsbrist är i stort sig lika även från 1 januari 2015. Till skillnaderna hör att ramtiden, den tid under vilken man har rätt till stöd, är fem år, till skillnad mot sju år enligt det tidigare avtalet.

Under en övergångsperiod finns möjlighet till pensionsersättning: Den gäller anställda som delges uppsägning på grund av arbetsbrist senast 31 december 2014, har varit anställda i minst tio år och har mindre än fyra år kvar till pensionen.

Avtalet gäller hela det statliga området och är inte specifik för Polisen. Enligt Polisförbundets förhandlingschef Björn Kellerth kommer dessa regler om pensionsersättning inte gå att tillämpa när det gäller verksamhetsövergången till den nya Polismyndigheten.