ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Tre frågor till
Fredrik Pahlberg

Publicerad 2014-08-18

Aktuellt …som varit chef på PKC i Norrtälje men från och med första september är ny kommunchef i Nordanstigs Kommun.

Hur kommer det sig?FP_Fredik-Pahlberg_WEB

– Det är en turbulent tid inom polisen och kommunchef är lite av ett drömyrke för mig.
Jag har haft ett politiskt intresse och varit verksam i kommunpolitiken hemma. Att det blev just Nordanstigs kommun beror på att min sambo är född och uppvuxen i grannkommunen.

Vilka erfarenheter från Polisen kommer du ha nytta av tror du?
– Det finns många likheter med att jobba inom polisen och offentlig förvaltning och i kommunen. Jag har också varit ordförande i Polisföreningen Norrort och med den bakgrunden har jag erfarenhet av demokratiska processer och förhandlingar. Bland annat.

Kommer du att sakna polisyrket?
– Nej inte som det är inom Polisen just nu. Jag har varit polis sedan 1993 och känner att jag har bidragit inom samhället som polis. Nu vill jag bidra genom att leda förvaltning av skola, vård och omsorg.
– Det jag kommer sakna är arbetskamraterna. Människor jag har jobbat med. Och det är inte otänkbart att i framtiden komma tillbaka till Polisen. Jag tror att det är bra för organisationen att folk kommer in och ut ur den.