ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Tre frågor till Erika Malmberg …

Publicerad 2014-10-03

Aktuellt … som är Polis på Ekobrottsmyndigheten, nationalekonom, juridikstuderande, Mensamedlem och deltar i Genikampen som sänds i SVT på söndagar.

Erika Malmberg, foto privat

Erika Malmberg, foto privat

Hur hamnade du i Genikampen?
– Jag fick en länk skickad till mig av en kompis som tyckte att jag borde söka. Det gjorde jag. Sedan fick vi komma och göra en massa tester. Jag får inte berätta vad men man kan säga att det var miniversioner av sådant vi får göra i programmet.

Har du alltid vetat att du är så här smart?
– Nej. Jag har alltid vetat att jag tänker annorlunda. På Polishögskolan var jag på väg att hoppa av. Utbildningen är väldigt praktisk och jag är mer en teoretiker. Jag har alltid vetat att jag vill jobba på Ekobrottsmyndigheten. Tiden på IG-verksamheten var jätterolig, men jag skulle nog aldrig kunna bli riktigt bra.

Hade du någon nytta av dina erfarenheter från polisyrket i Genikampen?
– Där tror jag faktiskt att erfarenheten från IG var en tillgång. Där fick jag lära mig att nollställa förväntningarna. När de andra deltagarna satt och kämpade med att försöka lista ut vad som skulle hända härnäst så kunde jag vara helt blank och på så vis slippa bli överraskad.
Sen är jag bra på att fylla ut luckor. Se vad som saknas. Det är ju något jag använder mig av i mitt yrke.

Fotnot: Genikampen är ett underhållningsprogram i SVT där deltagarna tävlat mot varandra i smarthet. Från början var de nio deltagare. Sista avsnittet sändes 12 oktober. Erika Malmberg tog sig till topp tre.