ANNONS:

 
 
 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nr 2/2019 kommer runt 12 april. Nummer 3 når brevlådorna 14 juni.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Anmäler krånglande OC-spray

Publicerad 2014-11-05

Aktuellt En polis i Västra Götaland har anmält att hans OC-spray hade dålig räckvidd i en akut situation, för att försäkra sig om att ingen kollega ska råka ut för samma sak.

Händelsen inträffade i samband med en insats mot risksupportrar inför en fotbollsmatch i slutet av oktober. Den anmälande polisen beskriver hur två kollegor som höll fast en fotbollssupporter attackerades av ett stort gäng supportrar.

När anmälaren skulle stötta sina kollegor och tog till OC-sprayen nådde strålen knappt fram till supportrarna, som befann sig på tre-fyra meters avstånd. Ett nytt försök med OC-sprayen gav ett moln som bara nådde en- en och en halv meter.

”Jag ser inte att det varit något fel i min hantering av sprayen, jag hade inget hinder i vägen för sprayen … Det finns fortfarande en del OC kvar i behållaren” skriver polisen i fråga i sin anmälan, där det också framgår att händelsen finns på film.