ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Anmäler krånglande OC-spray

Publicerad 2014-11-05

Aktuellt En polis i Västra Götaland har anmält att hans OC-spray hade dålig räckvidd i en akut situation, för att försäkra sig om att ingen kollega ska råka ut för samma sak.

Händelsen inträffade i samband med en insats mot risksupportrar inför en fotbollsmatch i slutet av oktober. Den anmälande polisen beskriver hur två kollegor som höll fast en fotbollssupporter attackerades av ett stort gäng supportrar.

När anmälaren skulle stötta sina kollegor och tog till OC-sprayen nådde strålen knappt fram till supportrarna, som befann sig på tre-fyra meters avstånd. Ett nytt försök med OC-sprayen gav ett moln som bara nådde en- en och en halv meter.

”Jag ser inte att det varit något fel i min hantering av sprayen, jag hade inget hinder i vägen för sprayen … Det finns fortfarande en del OC kvar i behållaren” skriver polisen i fråga i sin anmälan, där det också framgår att händelsen finns på film.