ANNONS;

ANNONS:

 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Ungdomar angrep
polisstation i Farsta

Publicerad 2014-12-22

Aktuellt 19 december försökte några personer tända eld på polisbilar utanför närpolisstationen i Farsta utanför Stockholm. Stationen har tidigare haft problem med skadegörelse.

– Jag har inte fått till mig någon information än, säger Maria Jenssen, som är huvudskyddsombud för polisen i Söderort och för tillfället julledig.
En person ska ha gripits efter att en grupp ungdomar hällt någon form av brandfarlig vätska på ett antal polisbilar och sedan försökt tända på.

Enligt Maria Jenssen har närpolisstationen i Farsta tidigare haft problem med angrepp mot polisstationen. Bland annat har poliser som jobbar där fått sina privata bilar förstörda. På senare tid har det dock varit relativt lugnt.
– Då handlade det om polishat helt enkelt. Ett gäng vi hade koll på och jobbade direkt emot. Vad det rör sig om nu vet jag ju inte men det är så klart ett stort arbetsmiljöproblem.

Hur man väljer att gå vidare efter helgens händelser i Farsta är i skrivande stund inte klart.