ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Ungdomar angrep
polisstation i Farsta

Publicerad 2014-12-22

Aktuellt 19 december försökte några personer tända eld på polisbilar utanför närpolisstationen i Farsta utanför Stockholm. Stationen har tidigare haft problem med skadegörelse.

– Jag har inte fått till mig någon information än, säger Maria Jenssen, som är huvudskyddsombud för polisen i Söderort och för tillfället julledig.
En person ska ha gripits efter att en grupp ungdomar hällt någon form av brandfarlig vätska på ett antal polisbilar och sedan försökt tända på.

Enligt Maria Jenssen har närpolisstationen i Farsta tidigare haft problem med angrepp mot polisstationen. Bland annat har poliser som jobbar där fått sina privata bilar förstörda. På senare tid har det dock varit relativt lugnt.
– Då handlade det om polishat helt enkelt. Ett gäng vi hade koll på och jobbade direkt emot. Vad det rör sig om nu vet jag ju inte men det är så klart ett stort arbetsmiljöproblem.

Hur man väljer att gå vidare efter helgens händelser i Farsta är i skrivande stund inte klart.