ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Tåg rullade trots utlovat tågstopp

Publicerad 2015-01-13

Aktuellt Frustrerande väntan på mobilspårning och tåg som rullar, fast trafiken skulle ha stoppats. Jakten på en självmordsbenägen person i Halmstad förra veckan lämnade en hel del övrigt att önska, enligt Hallandspolisens huvudskyddsombud Kjell Borgström.

Onsdagen den 7 januari letade Halmstadspolisen efter en självmordsbenägen person på och invid järnvägsspåren söder om Halmstad. Hallands LKC hade ringt flera gånger för att säkerställa att tågtrafiken stod stilla och nåddes 15.01 av beskedet att trafiken var stoppad.

”Trots detta sågs ett tåg i rörelse kl. 15.12. När jag pratade med föraren av xx lok som var i rörelse 15.18 hade han bara precis fått information om stoppet genom sin organisation” står det i en tillbudsanmälan.

Yttre befälet begärde i samband med sökandet positionering av den självmordsbenägne personens mobiltelefon. Det brukar enligt Kjell Borgström gå att lösa snabbt och med kort varsel, men drog nu ut på tiden.

Anledningen? Att den typen av beslut i nya organisationen inte fick hanteras av LKC i Halland – beslutet skulle tas av en yttre kommissarie i Göteborg/Region Väst, en beslutsväg man inte hunnit arbeta upp ännu.

Dröjsmålet – och anledningen till det – skapade enligt Kjell Borgström en del uppståndelse, både bland de som sökte efter den självmordsbenägne personen ute på fältet och på Hallands LKC.

 

Polistidningen har tidigare skrivit om tåg som rullar när poliser arbetar på spåret:

Tåg kör trots poliser på spåret

”Ingen vet om det kommer fler tåg”