ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Noa-chefen vill satsa på internationella register

Publicerad 2015-03-12

Mats Löfving Foto: Lars Hedelin

Mats Löfving Foto: Lars Hedelin

Aktuellt Mats Löfving, chef för Noa, hoppas på vassare internationellt samarbete. Vid ett möte med Polisförbundet lyftes även hur chefstillsättningarna går till.

Mats Löfving är ställföreträdande rikspolischef och chef för Noa (Nationella operativa avdelningen). Då han i tisdags träffade Polisförbundets förbundsstyrelse diskuterades bland annat den pågående rekryteringen av chefer.

Mats Lundberg

Mats Lundberg

Mats Lundberg, Polisförbundets styrelse, påpekade att många omtyckta och välfungerande chefer inte fått de tjänster de sökt i den nya organisationen.
– Vilar verkligen testerna på någon vetenskaplig grund? Det verkar som om folk som vore givna hamnar på rött. Är det rimligt att någon faller igenom bara för att han eller hon satt en triangel fel i något test?

Mats Löfving svarade att testerna är rättvisa och alla som söker tjänster går igenom dem, även han själv.
–Det är svårt att tillsätta chefer. Jag tycker att det fungerar, men tar till mig av vad jag hör, sa han.

Han konstaterade också att Noa:s förmåga redan prövats, trots att avdelningen bara funnits sedan årsskiftet. Omvärldshändelser i form av terror i Frankrike och Köpenhamn präglade årets första månader.

I framtiden vill han utveckla de internationella kontakterna i samband med brottsutredningar.
–Jag vet att poliser ofta upplever att de inte har någon nytta av det internationella samarbetet i sin arbetsvardag. Det är dystert.

Löfving vill därför att de europeiska brottsregistren ska gå att använda enklare och oftare av svenska poliser.
–Det är oplöjd mark som jag hoppas mycket på. Helst vill jag se att vanliga poliser ska kunna önska och beställa från registren.