ANNONS:

 
 
 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nr 2/2019 kommer runt 12 april. Nummer 3 når brevlådorna 14 juni.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Rakeldrift nu i Teracoms regi

Publicerad 2015-03-31

Aktuellt För ett år sedan vann Teracom upphandlingen av drift, underhåll och kundstöd av kommunikationssystemet Rakel.

Nu har övergången ägt rum och enligt ett pressmeddelande från Teracom har det gått ”väldigt bra.” Bolaget skriver att de och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, haft ett tätt samarbete för att säkerställa att övergången sker utan att de drygt 500 samhällsviktiga användarna påverkas.

Tidigare sköttes Rakel av ett konsortium.
– Nu är målet att utveckla affären så att MSB kan erbjuda tjänster som lever upp till användarnas ökade krav på såväl funktionalitet som säkerhet, robusthet och mobilitet, säger Kristina Westin som är projektledare för Rakel på Teracom.

Avtalet mellan Teracom och MSB gäller sju år framåt, med option på tre års förlängning.