ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Årestad Radner anmäld
till Statens ansvarsnämnd

Publicerad 2015-04-21

Aktuellt Dan Eliassons kanslichef och tidigare länspolismästaren i Skåne, Eva Årestad Radner, har anmälts till Statens ansvarsnämnd. Det som ytterst ansvarig för det så kallade romregistret. Det skriver Dagens Nyheter.

I september 2013 publicerade Dagens Nyheter sitt avslöjande om registret över mer än 4000 romer och personer med anknytning till dessa.

Sedan dess har ärendet granskats av Åklagarmyndigheten, JO, Justitiekanslern, DO samt säkerhets- och integritetsskyddsnämnden. Den senare slog fast att behandlingen av personuppgifter var olaglig i flera avseenden.

Nu skriver Dagens Nyheter att Polismyndigheten anmält Eva Årestad Radner till Statens ansvarsnämnd som ytterst ansvarig för registret. Men anmälan kan ha kommit försent för att ärendet ska prövas. Enligt tidningen kontstateras detta av myndigheten själv i anmälan.

Uppdaterat: Statens ansvarsnämnd har konstaterat att preskriptionstiden gått ut och prövar därför inte frågan ytterligare. Eva Årestad Radner slutade i Skåne i februari 2013. En anmälan hade varit tvungen att komma in innan februari 2015, skriver DN.

Läs mer här:
Förundersökning mot Skånepoliser nedlagd
Grunden för registreringen brottslighet eller släktskap