ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Foto: Ossian Grahn

Foto: Ossian Grahn

Sista vimlet i Sörentorp

Publicerad 2015-05-23

Aktuellt Ministerbesök, tal, sol, hagel och en nypa nostalgi. Polishögskolans dag lördagen den 23 maj 2015 markerade slutet på en epok – och början på en ny.

Polishögskolans dag har hållits för sista gången i Sörentorp, nu när Södertörns Högskola är ny utbildningsplats. Inrikesminister Anders Ygeman öppningstalade och hänvisade till dagens program som innehöll allt från korvgrillning till hundar och rånscenarion.
– Det speglar verkligen mångfalden inom svensk polis och den är extremt viktig. Poliserna är ju den yttersta skyddsposten för det öppna samhället
Han konstaterade också att Polisen ofta granskas av media, och att all rapportering inte är positiv.
– Det är bra med diskussion och granskning, men glöm inte att polisen är den myndighet som folks förtroende ökar mest för, sa Anders Ygeman.

Skolans rektor, Doris Högne Rydheim, talade också kort och hälsade välkommen. Till Polistidningen sa hon sedan:
– Jag är stolt och glad över att vara en del av den här verksamheten. Men visst är det mycket känslor inblandat nu. Jag gick ju också här en gång i tidernas begynnelse.
Samtidigt betonade hon att Sörentorp kommer att fortsätta att ha betydelse för utbildningen av poliser.
– Vi kommer att vara kvar delvis, men på oviss tid, med våra elever från Södertörn. I framtiden får vi se vad Polisen väljer att använda området till.

 

 

Studenter på PHS OG 2015

Studerandeföreningen representerades av Karin Eriksson och ordförande Murat Uzunel. – Det är kul att vara med och påverka nu, i samband med flytten har det dessutom varit uttalat att man ska lyssna på studenterna, säger Murat Uzunel.