Lenas ledare

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

Arkiv

 
Polistidningen nr 1 delades ut runt 9 februari. Nästa nummer når brevlådorna 13 april. Komplett ugivningsplan finns här.

Nya grepp i Tensta

Publicerad 2015-06-11

Aktuellt Carin Götblad var en av tre paneldeltagare i seminariet ”Change – a Chance for Tensta”. Polisens roll i samhället lyftes, liksom de ideella krafternas betydelse.

Carin Götblad Foto: Lars Hedelin

Carin Götblad Foto: Lars Hedelin

Polisregion Mitts chef Carin Götblad är styrelseledamot i arrangerande Interpeace Sweden. Onsdagen den 11 juni svarade hon på publikfrågor och pratade visioner för Tensta i samband med ett seminarium.

Misstron mellan polis och ungdomar i utsatta områden diskuterades bland annat. Götblad poängterade att hon som chef försöker utreda alla klagomål från personer som känner sig illa behandlade.

Change a Chance for Tensta

  • Med målet att Tensta ska utvecklas positivt.
  • Kopplat till fredsseminariet Stockholm Peace Talks som riksdagen och Interpeace anordnade tidigare i år.
  • Stiftelsen Interpeace agerar framförallt i internationella konfliktområden. Med pilotprojektet i Tensta testar organisationen sin problemlösning i Sverige.

– Och ligger det något i anklagelserna försöker vi rätta till, be om ursäkt.

Hon hänvisade till sin egen bakgrund och erfarenheter av hur det var att vara ensamstående tonårsmamma. Om hur det är att känna sig långt från samhällets inflytelserika. Men sedan underströk hon det egna ansvaret.

– Jag ser ingen som offer. Lita på er egen kraft, men tveka heller inte att fråga goda människor i omgivningen om hjälp.