ANNONS:

 
 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

3 frågor till Mikael Kandelin

Publicerad 2015-08-18

Aktuellt … huvudskyddsombud i polisområde Västmanland, som vill lyfta en idé om hur mängden elektromagnetisk strålning kan minskas i polisbilarna.

Mikael Kandelin

Mikael Kandelin

Vad består ditt förslag i?
– Att man använder den Bluetooth-teknik som redan finns inbyggd i Rakelstationerna. Den skulle aktiveras när poliserna klev in i radiobilen och sedan avaktiveras när de lämnade den igen. På det sättet skulle poliserna slippa den strålning från handstationerna som annars studsar runt i bilen.

Vad skulle det krävas för att genomföra detta?
– Det handlar mest om att arbetsgivaren behöver prioritera det här med strålning. Jag har kollat med IT-teknikerna. Vad jag förstår handlar det om att skriva ny rätt simpel programvara. Det som tar tid är att teknikerna måste uppdatera Rakelstationerna i alla bilarna innan det funkar, men det gör de ändå ibland.

Finns det några baksidor med en Bluetoothlösning, som du ser det?
– Det är en enkel lösning, men det skulle vara en nackdel när man deltar i en Raps-talgrupp, då vi samverkar i en insats tillsammans med exempelvis räddningstjänsten. Då är Bluetooth sämre, för då skulle man tappa kontakten med sin ledningscentral. Men även det borde gå att lösa.

 

Läs tidigare artiklar på temat här