ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Nya incidenter vid ”tågstopp”
i Halland och Uppsala

Publicerad 2015-08-13

Aktuellt Trots att de Halländska poliserna på plats vid en olycka fått besked om att tågtrafiken stoppats kom ett tåg rullande. Även i Uppsala har en liknande händelse inträffat under sommaren. (Uppdaterad).

Händelsen i Halland inträffade 12 augusti, i samband med en trafikolycka på E6:an mellan Tvååker och Långås hade en personbil voltat. Efter en stunds letande påträffas bilen precis intill järnvägsspåret, enligt en tillbudsanmälan om händelsen.

Då man tror att en person slungats ur fordonet begärs tågstopp och hundförare kallas till platsen. Klockan 16.18 får insatsledaren besked om att tågen ska vara stoppade.

En kvart senare kommer ändå ett godståg rullande och saktar in precis vid olycksplatsen när polis och räddningstjänst ska beträda området.
Ingen skadades denna gång, men anmälaren konstaterar att hanteringen av tågstopp myndigheterna emellan måste bli bättre.

”Som ansvarigt yttre befäl kommer man snart inte våga låta personal beträda spårområden när man fått klartecken att det är tågstopp när det ändå susar förbi tåg. Mycket svår arbetsmiljö.”

I Uppsala inträffade en liknande händelse den 14 juli. I det fallet hävdes tågstoppet medan polispatrullen ännu befann sig på spåret.

 

Läs mer om tågstopp – du hittar Polistidningens alla artiklar här.