ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

”Ren tur att ingen
strukit med”

Publicerad 2015-08-25

Aktuellt Det var en skarpladdad handgranat som kastades mot polisbussen i Tumba i fredags. (Uppdaterad 26/8)

Granaten landade enligt polisen.se en och en halv meter från bussen. ”Konsekvenserna hade kunnat blivit långt värre och det finns inget som tyder på att det är annat än en tillfällighet att att ingen polis skadades allvarligt eller dödades.”

Lena Nitz.

Lena Nitz.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz tycker sig se en oroande utveckling med allt fler angrepp på poliser.
– Som jag uppfattar det är det bara ren tur att ingen har strukit med. Det är mycket allvarligt. Oavsett syftet med angreppen så är det oerhört allvarligt att man känner att man kan gå på rättsstaten så här. Det innebär också att våra medlemmar blir mer utsatta. Jag tror vi behöver ta oss en tankeställare och följa upp vart trenden går och fundera på varför.

Dan Eliasson Foto: Catharina Biesert

Dan Eliasson Foto: Catharina Biesert

Hur tänker då Dan Eliasson kring det inträffade? Rikspolischefen svarar via mejl:
”Allt våld mot enskilda poliser är fullständigt oacceptabelt. Våld av den här typen blir naturligtvis ännu allvarligare. Vi lägger nu ner stora resurser på att leta rätt på de som ligger bakom detta. Vilka konsekvenser den här händelsen får är för tidigt att säga någonting om. Men självklart så ser vi hela tiden över vilka risker som finns för vår personal. Jag kommer följa denna fråga noggrant.”

Anders Ygeman

Anders Ygeman

Även inrikesminister Anders Ygeman väljer att svara Polistidningen skriftligen om hur han reagerat på händelsen i Tumba:
”Attacker mot poliser är en attack mot samhällets grundläggande trygghet och i förlängningen på demokratin. För mig är det av största vikt att även poliser har rätt att känna sig säkra på sin arbetsplats.”

Under helgen efter attacken sattes extra resurser in i Tumba. Dels för att skapa trygghet för de boende i området men också för att komma vidare i utredningen snabbare, samla in information och ifall något mer skulle hända.
– Vi glada för att helgen har varit så pass lugn trots att det varit mycket på gång och lite sista natten med gänget på sommarlovet och så, säger Lars Byström presstalesman på Stockholmspolisen.

Läs mer: ”Kraftig explosion under polisbuss i Tumba”