ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Svenska poliser
grävde guld i USA

Publicerad 2015-08-27

Aktuellt Flera svenska poliser utmärkte sig då årets upplaga av World Police and Fire Games gick av stapeln i Fairfax, USA.

Polisförbundets styrelseledamot Mikael Sjöstedt, 49, vann silver i springskytte och guld i sin åldersklass på tio kilometer terränglöpning efter att ha avverkat banan på strax över 40 minuter.

Mikael Sjöstedt vann medaljer i USA. Foto: Privat

Mikael Sjöstedt vann medaljer i USA. Foto: Privat

Sjöstedt hade också hoppats på en bra placering i halvmaraton, men en skada satte stopp för honom.

– Jag hade guldchans men redan i springskyttet kände jag av en ömmande häl och den stoppade mig lite i terrängloppet. När det var dags för halvmaran var det kört och jag bröt efter tre kilometer. Terrängloppet gick bra efter förutsättningarna, men jag är lite missnöjd med tiden. Men det rörde sig om en mycket jobbig bana, upp och ner på sugande gräs, säger Mikael Sjöstedt.

Springskyttet beskriver han som en extremt rolig och yrkesnära gren. Tävlingen inleds med att deltagarna springer en engelsk mile (1609 meter). Sedan skjuter de två serier på 25 meter om sex skott vardera. Därefter är det dags att springa igen inför den avslutande skjutningen och löpningen. Precis som i skidskytte är utmaningen att prestera på skjutbanan med skenande puls.

– Träffzonen för att slippa tidstillägg är relativt liten och varje tillägg är endast tio sekunder per skott. Det gör att tävlingarna är ganska öppna historier som ofta avgörs på upploppet. Man måste vara en stark löpare och vi är några stycken som är rätt jämna, säger Mikael Sjöstedt.

Andra som utmärkte sig var Maria Jensen, huvudskyddsombud i Söderort, med guld i push and pull (bänkpress, marklyft) och Mikaela Kellner som bland annat vann tävlingen ”tuffaste deltagare”.

Polisförbundets styrelseledamot Stefan Eklund vann guld i bänkpress med 160 kilo.

– Jag missade världsrekordet med fem kilo men det var för tidigt på morgonen, säger han.