ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Hattig process kring tjänstekort

Publicerad 2015-09-07

Aktuellt Många poliser saknar fortfarande giltigt tjänstekort. Först från första oktober kommer det gå att beställa enligt Polismyndigheten, men tillfälliga kort har funnits sedan april.

I våras uppmärksammades att det var stopp i systemet för nya tjänstekort för poliser. Det på grund av problem med upphandlingen. Enligt Polismyndigheten skulle det vara löst från första augusti, men den nya upphandlingen har sedan dess överklagats av den tidigare kortleverantören. Därför har processen förlängts ytterligare ett par månader.
Första oktober är det nya datum då det ska gå att beställa igen.
– Men sedan 28 april har det gått att beställa tillfälliga legitimationer för alla som har behov av tjänstekort. Till exempel har alla våra polisaspiranter tillfälliga kort, säger Håkan Öberg som är byråchef på Polismyndigheten.
Polistidningen har fått signaler från flera håll om att alla som velat ha tillfälliga tjänstekort inte har fått det och att informationen om denna möjlighet inte nått alla. Enligt Håkan Öberg har information gått ut till samtliga polisregioner. Dock har det varit tillfälliga stopp även i tillverkningen av tillfälliga kort från 19 maj till 18 juni och från 17 juli till 24 juli på grund av överklagandena.

Läs mer här