ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Polisförbundet stämmer staten

Publicerad 2015-09-17

Aktuellt Tio miljoner kronor i skadestånd för brott mot medbestämmandelagen. Det kräver Polisförbundet i en stämningsansökan, inlämnad till arbetsdomstolen. Skälet? Att Polismyndigheten inte förhandlat polisernas placeringar i den nya organisationen.

Enligt Polisförbundet var överenskommelsen med Genomförandekommittén innan verksamhetsövergången att den så kallade inmappningen av medarbetarna var preliminär, och gjord för att rent administrativt få över alla anställda i den nya myndigheten.

När Polismyndigheten väl var sjösatt skulle de skarpa placeringarna, anpassade till verksamhetens behov och arbetstagarens kompetens, förhandlas. Så har inte skett.
”I stället har man låtit den preliminära inplaceringen bli gällande och därefter beslutat om ett stort antal enskilda omplaceringar. Resultatet har blivit en organisation i kaos”, skriver LO-TCO Rättsskydd i stämningsansökan.