ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Stölder ur förvaringsutrymmen ledde till avsked

Publicerad 2015-09-29

Aktuellt Fyra anställda inom svensk polis avskedades förra året. Det framgår av Personalansvarsnämndens verksamhetsrapport. Av de avskedade var två poliser och två civilanställda.

I Pans rapport för 2014 står även skälen till att de avskedade skildes från anställningen; En av poliserna hade erkänt ett flertal stölder från olika förvaringsutrymmen hos polisen. Den andre hade vid ett mycket stort antal tillfällen använt polisens fordon för privata ärenden, trots tidigare varning för samma slags beteende, samt dömts för ofredande av en släkting.

En av de civilanställda avskedades på grund en lång period av fortfarande pågående olovlig frånvaro. Den andre avskedades efter en dom om försök till misshandel, ofredande och olaga hot.

Sammanlagt yttrade sig Pan förra året i 40 ärenden gällande brottsmisstänkta anställda. 33 av de ärendena gällde poliser och 7 civilanställda. De flesta ärendena skrevs så småningom av, då åtalet ogillats eller för att det trots fällande dom inte bedömts finnas grund för avsked.

Pan beslutade även om 63 disciplinärenden 2014, vilket är 20 fler än 2013. 32 av ärendena ledde till varningar, vilket är 12 fler än året innan. Tolv disciplinärenden ledde till löneavdrag, jämfört med 15 året innan. 19 ärenden skrevs av, vilket är betydligt fler än 2013 då motsvarande antal var 8.

 

Antal avskedade:

2014: 4

2013: 2

2012: 8

2011: 1

2010: 7