ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Många flyktingar vill vidare

Publicerad 2015-10-26

Aktuellt Centralstationen i Malmö präglas av flyktingmottagningen. Situationen är ny för alla inblandade och läget förändras ständigt.

– I nästa steg ingår att skapa en speciallista så att det blir samma poliser som alltid jobbar här, säger Andreas Persson som är platschef på centralen.

Tidigare var den nyrenoverade byggnaden full av flyktingar. 300 personer övernattade på golvet. Utanför huvudentrén delade Röda Korset ut mat och längs väggarna fanns förlängningssladdar med uttag för ström till mobiltelefonerna – flyktingarnas ofta viktigaste ägodel. Nu är det nästan som före krisen. Internationellt, men vardagligt.
– Migrationsverksamheten är flyttad några 100 meter bort det är bättre så, säger Andreas Persson och pekar mot vattnet där flygbåtarna till Köpenhamn brukade utgå.

En av hans kollegor arbetar på krimjouren i vanliga fall. Han håller med om att situationen har förbättrats delvis under de senaste veckorna. Samtidigt är han oroad över utvecklingen.
– Det är så många man vill hjälpa, nu koncentrerar vi oss på dem under 18. Samtidigt är det många som inte vill ha kontakt, de vill vidare till Norge och Finland. En knivig situation då de egentligen ska söka asyl här, säger han.