ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Tre frågor till Karl Landström …

Publicerad 2015-10-14

Aktuellt … t f gruppchef inom polisområde Norrköping, som nyligen ledde en samlad insats mot båtmotortjuvar.

Hur gick insatsen till?
– Upptakten var en känsla av hopplöshet, det försvinner extremt många båtmotorer. Vi placerade oss i Oxelösund, Norrköping och Västervik, därifrån kunde poliserna dirigera Kustbevakningens flyg. Dessförinnan hade vi valt ut datum med hjälp av en kollega från kriminalunderrättelsetjänsten. Vi höll på i tre dygn och höll 20 hamnar under konstant uppsikt, men avslöjade inte några tjuvar. Samtidigt var detta mest att betrakta som en första skarp övning.

Hur går ni vidare?
– Min tanke är att hålla det resurssnålt så att detta kan bli en del av den ordinarie linjen. I framtiden kommer vi att köra igång redan då vi får information om att misstänka bilar synts i landet, detta handlar ju om kringresande brottslighet. Med en myndighet borde det också vara möjligt att sprida konceptet till Kalmar och Blekinge.

Hur har samverkan fungerat hittills?
– Trots att vi har en myndighet visade det sig vara knepigt att verka över regiongränserna, vi fick köra lite enklare beslutsvägar. Men problemen hängde mest samman med omorganisationen, framöver blir det enklare.