ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nr 1/2019 kommer runt 8 februari.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 

Ordförandeord

Dags för en blocköver-
skridande polispolitik
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 

Arkiv

Tre frågor till Karl Landström …

Publicerad 2015-10-14

Aktuellt … t f gruppchef inom polisområde Norrköping, som nyligen ledde en samlad insats mot båtmotortjuvar.

Hur gick insatsen till?
– Upptakten var en känsla av hopplöshet, det försvinner extremt många båtmotorer. Vi placerade oss i Oxelösund, Norrköping och Västervik, därifrån kunde poliserna dirigera Kustbevakningens flyg. Dessförinnan hade vi valt ut datum med hjälp av en kollega från kriminalunderrättelsetjänsten. Vi höll på i tre dygn och höll 20 hamnar under konstant uppsikt, men avslöjade inte några tjuvar. Samtidigt var detta mest att betrakta som en första skarp övning.

Hur går ni vidare?
– Min tanke är att hålla det resurssnålt så att detta kan bli en del av den ordinarie linjen. I framtiden kommer vi att köra igång redan då vi får information om att misstänka bilar synts i landet, detta handlar ju om kringresande brottslighet. Med en myndighet borde det också vara möjligt att sprida konceptet till Kalmar och Blekinge.

Hur har samverkan fungerat hittills?
– Trots att vi har en myndighet visade det sig vara knepigt att verka över regiongränserna, vi fick köra lite enklare beslutsvägar. Men problemen hängde mest samman med omorganisationen, framöver blir det enklare.