ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Polis avliden efter biljakt –
kollegan förd till sjukhus

Publicerad 2015-11-05

Aktuellt Biljakten startade i Västernorrland och slutade med att polisbilen voltade ned i Viskasjön, strax norr om Fredrika, skriver Västerbottenskuriren.

En av poliserna i bilen ska ha omkommit omedelbart, den andre skadades allvarligt och har tagits till sjukhus med ambulanshelikopter, enligt Expressen.

Larmet om olyckan nådde SOS Alarm klockan 03.46 natten till torsdagen.

Den man som körde bilen som polisen jagade hamnade också i vattnet men klarade sig utan allvarliga skador. Han är enligt uppgift förd  till polisstationen, misstänkt för flera brott.

Orsaken till olyckan kommer att utredas, säger polisens presstalesperson Peder Jonsson till Expressen.
– Det jag vet är att det är minusgrader på platsen, mer än så vet jag inte just nu.

Västerbottenskuriren skriver senare att den svårt skadade polisen är en kvinna i 30-årsåldern från Umeå, som tjänstgör i Örnsköldsvik. Skadorna uppges inte vara livshotande.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz kommenterar den tragiska händelsen på förbundets hemsida:
– Det är med stor sorg jag mottog beskedet i morse om att en polis omkommit i tjänsten. Vårt yrke är farligt , det vet vi, men den här känslan vänjer man sig aldrig vid. Mina tankar går till familj, vänner och kollegor.