ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Annie Lööf vill höja områdespolisernas löner

Publicerad 2015-12-08

Aktuellt Enligt Aftonbladet kommer centerledaren Annie Lööf i dagens jultal meddela att partiet vill höja de lokala områdespolisernas löner med 5000 kronor i månaden.

Annie Lööf 2015– De är väldigt viktiga i kampen mot ökad radikalisering i våra förorter, säger hon till Aftonbladet.
Annie Lööf berättar enligt tidningen att hon fått många brev från poliser.
– De har lyft sin ohållbara arbetssituation som har blivit värre efter höstens terrorhot och införandet av gränskontroller.

Centerpartiet vill satsa på den del av polisen som jobbar lokalt, uppger Annie Lööf för Aftonbladet. Enligt planen för omorganisation ska hälften av poliserna knytas till lokalpolisområdena. Centerpartiets löneutspel rör dock enligt Aftonbladet de lokala områdespoliserna, som enligt samma källa kommer att bli cirka 2 000 till antalet.

I ett pressmeddelande från Centern står att 160 miljoner kronor per år ska vikas till detta lönelyft i partiets budgetförslag, som en av ett större antal reformer för rättsväsendet.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz säger i ett uttalande att förbundet gläds åt att polisernas lön nu är uppe på ledande politikers agenda.
”En förändring är nödvändig för att behålla våra poliser. Vi på Polisförbundet har under lång tid arbetat för att yrket ska uppvärderas. Däremot blir vi förvånade över att Lööf i pågående avtalsrörelse går ut med att lyfta en grupp ur kollektivet. Och vi förbehåller oss rätten att hävda den svenska modellen där det är parterna som förhandlar.”

Uppsnappat på Twitter:

signalementpippi 2

Illustration: Jens Nyström

Mikael Westman @05miwe
”Bra Annie! Då blir det hela 2 konstaplar i Dalarna som får en rimlig löneökning. Ett förslag som inte kostar mycket sånt här som kallas ”plakatpolitik” antar jag …”