Lenas ledare

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

Arkiv

 
Polistidningen nr 1 delades ut runt 9 februari. Nästa nummer når brevlådorna 13 april. Komplett ugivningsplan finns här.

Tre frågor till
Erling Staxäng …

Publicerad 2016-01-26

Aktuellt … ordförande Polisförbundet Väst.
Du ställer inte upp för omval, avslutar du din fackliga karriär?

Foto: Johan Svanestrand

Foto: Johan Svanestrand

– Det stämmer. Att reflektera över det jag gör har jag gjort från och till, i somras kände jag att det var tid att sluta, men bestämde mig för att stanna mandatperioden ut. Har du tagit ett uppdrag är det bra om det slutförs.

Varför fortsätter du inte?
– För 29 år sedan gick jag min första fackliga kurs och jag har idag jobbat med uppdrag på alla nivåer och med olika uppgifter. Jag är tacksam för det jag har fått vara med om, men ibland kan jag tycka att det blir en viss obalans mellan privatliv och arbetsliv och mellan att ge energi och få energi.
– Med det sagt vill jag också framhålla att uppdraget är lika roligt och inspirerande som det var dag ett. Jag lämnar något jag trivs med och hoppas att jag haft ett värde för uppdraget och för Polisförbundets medlemmar. Det är det som är viktigast.

Vad ska du göra i stället?
– Ingen aning faktiskt. Klart jag har mina funderingar på vad jag skulle vilja göra, men jag känner ingen oro för hur det blir. Som facklig företrädare är man van att inte vara helt säker på vad morgondagen innebär.