Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Snart rättegång i Tumbamålet

Publicerad 2016-01-18

Aktuellt Den 25 januari inleds rättegången mot en 18-åring som står åtalad för att ha kastat en handgranat mot en polisbuss i Tumba, utanför Stockholm, i höstas. Huvudförhandlingarna är förlagda till tio dagar.

Handgranaten landade, enligt Polisen.se, cirka en och en halv meter från bussen. Att bussen var försedd med ett speciellt skalskydd är troligtvis anledningen till att ingen dog eller skadades allvarligare. Två poliser uppger att de fått problem med hörseln.
– Även om jag är polis och förstår att man blir utsatt för saker så har ju det här passerat en gräns som jag aldrig någonsin kommer att acceptera, säger en av de fyra poliser som satt i bussen i förhör.

Bara minuter innan smällen var han ute och ”sträckte på benen.”
Poliserna hade kommit till platsen som förstärkning efter oroligheter tidigare på natten. Men väl där upplevde de att det var väldigt lugnt. Inget avvikande syntes till från platsen där de parkerat.
18-åringen hävdar sin oskuld. Att hans DNA hittats på handgranaten beror enligt honom själv på att han lurats till att hålla i en handgranat vid tidigare tillfälle.
Förundersökningen har enligt Polismyndigheten varit omfattande. Huvudförhandlingarna är förlagda under tio dagar fram till den 15 februari.

Fotnot: Detta är en uppdaterad version baserad på protokoll från förundersökningen.