ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Snart rättegång i Tumbamålet

Publicerad 2016-01-18

Aktuellt Den 25 januari inleds rättegången mot en 18-åring som står åtalad för att ha kastat en handgranat mot en polisbuss i Tumba, utanför Stockholm, i höstas. Huvudförhandlingarna är förlagda till tio dagar.

Handgranaten landade, enligt Polisen.se, cirka en och en halv meter från bussen. Att bussen var försedd med ett speciellt skalskydd är troligtvis anledningen till att ingen dog eller skadades allvarligare. Två poliser uppger att de fått problem med hörseln.
– Även om jag är polis och förstår att man blir utsatt för saker så har ju det här passerat en gräns som jag aldrig någonsin kommer att acceptera, säger en av de fyra poliser som satt i bussen i förhör.

Bara minuter innan smällen var han ute och ”sträckte på benen.”
Poliserna hade kommit till platsen som förstärkning efter oroligheter tidigare på natten. Men väl där upplevde de att det var väldigt lugnt. Inget avvikande syntes till från platsen där de parkerat.
18-åringen hävdar sin oskuld. Att hans DNA hittats på handgranaten beror enligt honom själv på att han lurats till att hålla i en handgranat vid tidigare tillfälle.
Förundersökningen har enligt Polismyndigheten varit omfattande. Huvudförhandlingarna är förlagda under tio dagar fram till den 15 februari.

Fotnot: Detta är en uppdaterad version baserad på protokoll från förundersökningen.