ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Fler skjutvapen i kriminella miljöer

Publicerad 2016-02-03

Aktuellt Antalet vapenbrott har ökat på sistone, enligt rapporten ”Polisens användning av skjutvapen och eventuella behov av åtgärder.”

Rapporten belyser förutsättningarna för att införa elchockvapen i Sverige. I den omfattande redovisningen syns efter en nedåtgående trend en ökning från mitten av år 2013 när det gäller anmälda brott mot vapenlagen. Ökningen är cirka 15 procent till och med 2014, där diagrammet tar stopp.

Enligt Polisen och Tullverket, som utredarna hänvisar till, finns det inget som tyder på att den traditionella insmugglingen av illegala vapeninförseln har ökat under samma tid. Däremot oroas myndigheterna av den allt mer förekommande handeln på internet med skarpa vapen och vapendelar.

I underlaget slås även fast att antalet brott mot knivlagen under en längre tid gradvis har minskat, för att även där vända uppåt i mitten av 2013.

”Sammanfattningsvis finns det relativt tydliga belägg för att skjutvapen i kriminella miljöer tycks förekomma mer frekvent än tidigare” står det i rapporten.