Lenas ledare

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

Arkiv

 
Polistidningen nr 1 delades ut runt 9 februari. Nästa nummer når brevlådorna 13 april. Komplett ugivningsplan finns här.

HD friar kvinna med fällkniv

Publicerad 2016-02-23

Aktuellt Högsta Domstolen har i ett färskt domslut listat när man får bära kniv på allmän plats, skriver tidningen Dagens Juridik.

Domen gäller en 26-årig kvinna som på vägen hem från en fest försökte att avstyra ett slagsmål, genom att gå emellan de som bråkade. Polis kom till platsen och då var kvinnan, som var berusad, så uppjagad att hon omhändertogs, skriver Dagens Juridik. Vid visitationen fann polisen en fällkniv i hennes handväska. Det ledde till att hon åtalades för brott mot knivlagen. Tingsrätten friade, men hovrätten dömde till 1200 kronor i böter.

Nu har Högsta Domstolen dock bedömt att hennes knivbärande var befogat, bland annat för att kniven aldrig tagits fram och för att den var ämnad för matlagning på festen.Knivar måste kunna medföras till och från olika fritidsaktiviteter där knivanvändning är naturligt”.

Läs hela artikeln på Dagens Juridiks sajt