ANNONS:

 
 
Aprilnumret når brevlådorna runt 13 april. Sedan kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

JO-anmäler segdragen kamp om Unni Jerndals mejl

Publicerad 2016-02-19

Aktuellt Strix televisions Efterlystredaktion JO-anmäler Polismyndigheten. Detta sedan redaktionen ända sedan i oktober med begränsad framgång försökt få ut kommunikationsdirektör Unni Jerndals mejlloggar och mejl.

Det man varit ute efter är mejl som rör Polismyndighetens PR-upphandling. Vissa mejlloggar har man efter påstötning fått ut, andra inte. Vissa mejl man frågat efter är oklart om de ens finns kvar:
”En person på IT-avdelningen säger att de inte finns kvar, en annan att ingen information alls gått förlorad när servrarna kraschade 2015,” skriver Johannes Jakobsson på Strix i anmälan, som beskriver en rad turer.
”Hanteringen av en enkel begäran har fördröjts i flera månader och förhalats vilket förhindrat insyn i polisens upphandlingsarbete av PR-tjänster för 35 miljoner kronor. Inga konkreta svar på vad som finns att lämna ut eller inte har getts, och vi har flera gånger fått påpeka att skyndsam hantering ska gälla. Offentlighetsprincipen har på flera sätt därmed åsidosatts.”