Polistidningen nr 1 delas ut runt 9 februari. Numret efter når brevlådorna 13 april. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

Nu gör vi lönefrågan
till en valfråga

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

Arkiv

Polisförbundets försäkringspaket för familjer upphör

Publicerad 2016-02-25

Aktuellt Medlemmar i Polisförbundet har hittills omfattats av en olycksfallsförsäkring som gällt hela familjen. Detta så kallade ”familjepaket” bär sig dock inte ekonomiskt för försäkringsbolaget; Utbetalningarna är större än intäkterna. (Uppdaterad)

Från 1 april kommer därför enbart medlemmar att omfattas av den försäkring som ingår i medlemsavgiften. ”I stället erbjuder vi frivilliga försäkringar för din partner (medförsäkrad) och era barn”.

Allt enligt ett brev som Polisförbundet nu skickar till alla medlemmar.

Martina Mårtensson, som är försäkringsansvarig på Polisförbundet, poängterar att det här inte är en situation man önskat.
-Försäkringsavtalet gick inte runt. Vi har valt att ha kvar ett bra skydd för medlemmarna, som täcker olycksfall dygnet runt. Alternativet var att alla medlemmar på något sätt skulle ha behövt betala mer, vare sig de har familj eller inte, om vi skulle behålla nuvarande modell, säger hon till Polistidningen.

Hon förstår att många kommer att ha frågor om den nya ordningen och hänvisar dessa till försäkringsadministratören i respektive förbundsregion.

Läs mer här