ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

”Bodenfallet” synar styckmordsutredning

Publicerad 2016-03-24

Aktuellt – Åtskilliga tror att mannen som dömdes till livstids fängelse i själva verket är oskyldig, säger Thomas Bodström.

Polistidningen kontaktar den förre justitieministern och nuvarande brottmålsadvokaten då han skrivit en bok tillsammans med journalisten Lars Olof Lampers. Ämnet är brott och formen True crime – att gå till botten med verkliga fall – en genre som spås bli hetare i takt med att läsarna tröttnar på påhittade kriminalgåtor.

I den första boken i en kommande serie skildrar författarna händelserna i samband med att en 20-årig kvinna hittades styckad 2013 i en skog utanför Boden. En man dömdes i två instanser, men många frågor återstår.
– Det är min nionde bok och andra gången jag skriver tillsammans med någon. Vi försöker tränga bakom fasaden och beskriva ett riktigt händelseförlopp, säger Thomas Bodström och fortsätter:
– Bodenfallet diskuteras fortfarande mycket och det fanns andra misstänkta och åtskilliga personer som är insatta tror att mannen som dömdes till livstids fängelse i själva verket är oskyldig. Men vi tar inte ställning.

Varför inte?
– Det är intressantare om det blir upp till läsaren. En kompis som läste är helt övertygad om att rätt man fälldes medan min hustru är lika stensäker på att det handlar om ett justitiemord.

BOKFAKTA

Svenska brott – Bodenfallet
av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers, Norstedts, 2016

De kommande böckerna är delvis planerade, en av dem kommer att handla om ungdomsbrottslighet och har kopplingar till de många skjutningarna i Göteborg. För att hinna med skrivandet tar Thomas Bodström ledigt från jobbet som advokat.
– För mig är det inget problem att få ihop det. Jag har två passioner, fotboll och att skriva, och dem vill jag ägna mig åt.