ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Narkotikapolisföreningen
jubilerar i Göteborg

Publicerad 2016-03-04

Aktuellt 22 till 24 april arrangerar Svenska Narkotikapolisföreningen sin 30:e konferens. Platsen är Göteborg, där föreningen en gång bildades.

Ordförande SNPF

Mika Jörnelius ordförande SNPF

Mika Jörnelius är ordförande för Svenska Narkotikapolisföreningen och berättar att antalet medlemmar ökar – i skrivande stund är de 2 361 stycken. Samtidigt tror han att det fortfarande finns många som inte vet att föreningen är öppen för alla som arbetar inom rättsväsendet och att även till exempel civilanställda inom polisen kan gå med.
– Det har ju aldrig funnits så mycket vidareutbildningar och baskurser angående narkotika, men nu är det sämre än någonsin. Därför är föreningens verksamhet med konferenser viktigare än på länge, säger han till Polistidningen.

Christer Palmkvist Foto: Mikkel Örstedholm

Christer Palmkvist
Foto: Mikkel Örstedholm

En av medlemmarna är Christer Palmkvist, Polisförbundets andre vice ordförande. Han berättar att  man tidigare fick åka till Svenska Narkotikapolisföreningens konferenser på arbetstid.
– Men det är stoppat, nu måste man ta semester och själv stå för alla kostnader. Med tanke på att det knappt finns någon utbildning för narkotikapoliser är det illa.

Da Capo – smuggling av svart kokain”, ”Marijuanaodlingar i södra och västra Sverige” och ”Narkotikabekämpning i uniform” är några av de ämnen som de inbjudna föreläsarna kommer att ta sig an under jubileumskonferensen.

Ordförande Mika Jörnelius står för invigningsanförandet och därefter talar bland annat rikspolischef Dan Eliasson.

”Lögnens psykologi” ska den amerikanska professorn Maria Hartwig berätta om. Hennes forskning visar att det går att skilja lögn och sanning åt i en förhörssituation, och att chansen att göra detta ökar väsentligt om förhörsledaren använder bevis så strategiskt som möjligt.

Också flera poliser framträder. Bland annat ska två kollegor berätta om den omfattande jakten på aliaset Alexandrus:
”Följ polisen i region Nords arbete med traditionella spaningsmetoder, interimistisk passivitet och bevisprovokationer i jakten på en av vår tids största narkotikaleverantörer på nätet med drygt 6 000 konstaterade överlåtelser”, står det i programmet.

Fotnot: Sista anmälningsdatum är den 14 mars