ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Polismyndigheten förbereder
för många fler studenter

Publicerad 2016-03-07

Aktuellt Våren 2017 väntas 800 studenter påbörja polisutbildningen. För ett år sedan var motsvarande siffra drygt 300. Hur ska ökningen klaras av? undrar Polistidningen.

Frågan går till Max Lutteman, Polismyndighetens chef för kompetensförsörjning.

Meddelades I
RPC:s veckobrev

Den 26 februari skrev rikspolischef  Dan Eliasson:

Dan Eliasson Foto: Lars Hedelin

Dan Eliasson Foto: Lars Hedelin

”Nu ökar vi på antalet civil-anställda och antalet antagna till polisutbild-ningen. Allt för att möta det ökade trycket på vår verksamhet. Jag skrev nyligen på beslutet som innebär att vi ökar på polisantagningen till 800 platser vårterminen 2017.”

Har utbildningarna plats för alla dessa studenter?
– Det där håller vi på att se över i samarbete med Umeå, Linné och Södertörn. Umeå universitet bygger ju nytt och ska se vad de kan göra med de gamla lokalerna, Linné har det väl förspänt, de kan lösa det här, och Södertörn kan ha kvar vissa delar av utbildningen på Sörentorp.

Rikspolischefen har begärt att polisens budget ökas med 3,9 miljarder kronor åren 2017-2019. En förutsättning för att den stora ökningen av antalet studenter ska bli av är att pengar också skjuts till.

Något som redan är spikat är att Linnéuniversitetet i Växjö nu i höst kommer att ha 50 polisstudenter som läser på distans. Detta efter att distansutbildningen legat nere en tid.

Distansstudier är för studenter som inte är beredda att lämna hem och familj. Hur rimmar det med att de kan få göra aspiranten var som helst i Sverige?
– Det ska vi förändra. Nu när det är en enda myndighet är förutsättningarna nya, men hur vi ska göra har jag inget exakt svar på.

I januari var det färre som började på polisutbildningen än det var tänkt. Enligt Max Lutteman är det spärrtiderna som lagts till i det nya antagningssystemet som ställt till problem. Nu har man slopat dessa spärrtider, och söktrycket inför höstens antagning, med 550 platser, ser bra ut, säger Max Lutteman till Polistidningen.

 

signalementpippi 2

Illustration: Jens Nyström

Uppsnappat på Twitter:

Mr Blue @mrsextonv
Blir intressant när AG ska hitta handledare och instruktörer till alla dessa aspiranter …

Och finns det tillräckligt många poliser som vill bli lärare?